Ward's Wijn Wereld, sinds 2000.

Ward's Wijn Wereld is gestart in 2000 met een informatieve website om mensen wegwijs te maken in de wereld van wijn. Ik kreeg vragen over wijn, mensen vroegen mij advies en ik werd aangesproken met ' Ward van de wijn '. Je raadt het al: Ward's Wijn Wereld was geboren.

 

Voor die tijd gaf ik al proeverijen en werkte ik 10 jaar in verschillende landen in de horeca. Zowel in de keuken als in de bediening. Daar is de voorliefde voor wijn & spijs ontstaan. Vooral port maakte mij erg enthousiast ( nu nog steeds ) en daarom heb ik me sinds 2002 in port gespecialiseerd. Vanaf 2010 kwamen daar Portugese - Douro - wijnen bij. 

 

 

www.wardswijnwereld.nl is gestart in 2000 om mensen wegwijs te maken in de wereld van wijn en port. 

 

www.portliefhebber.nl kwam in 2002 omdat ik me inmiddels al een paar jaar had gespecialiseerd in port.

 

www.wardswijnenspijs.nl volgde in 2005 met lekkere wijn & spijs combinaties.

 

Vanaf 2006 heb ik me verdiept in Portugese wijnen en sinds 2010 specifiek in Portugese Douro wijnen. Sinds 2017 is er één website waar deze 3 websites samen komen. Dat is deze: www.wardswijnwereld.com.

 


 

Liefde voor port is er al ruim 25 jaar. De stap naar wijnen uit hetzelfde gebied is dan klein.   

 

Er worden wereldwijd veel wijnen gemaakt en het is onmogelijk om deze allemaal te gebruiken. Ik gaf proeverijen waarbij ik wijnen liet proeven uit verschillende landen. Maar ik heb gemerkt dat ik van het vertellen en laten proeven van port enthousiast wordt. En dat is leuk.

 

Om in de zomer bezig te zijn met wijn, ben ik me gaan specialiseren in wijnen uit de Portugese Douro-streek. Hetzelfde gebied als waar port vandaan komt. Er worden wijnen gemaakt die ook gastronomisch zeer breed inzetbaar zijn.  

 

Door ervaring kan ik een mooie selectie port en Portugese wijnen aanbieden. Voor elke smaak, moment of gelegenheid.