Wards Wijn Wereld - port, Espumantes & Portugese wijnen - app 0641920472

Ward's Wijn Wereld, sinds 2000.


Ward's Wijn Wereld is gestart in 2000 met een informatieve website om mensen wegwijs te maken in de wereld van wijn. Ik kreeg vaak vragen over wijn, mensen vroegen mij om advies en ik werd aangesproken met ' Ward van de wijn '.

 

Je raadt het al: Ward's Wijn Wereld was geboren. Voor die tijd gaf ik al proeverijen en werkte ik 11 jaar in de horeca. Zowel in de keuken als in de bediening. Daar is de voorliefde voor wijn & spijs ontstaan.

 

Vooral port maakte mij erg enthousiast ( nu nog steeds, vooral de Aged tawny ) en daarom heb ik me sinds 2002 in port gespecialiseerd. Vanaf 2010 kwamen daar Portugese - Douro - wijnen bij. 

 

 

Liefde voor port is er al ruim 25 jaar. De stap naar wijnen uit hetzelfde gebied is dan klein. Er worden lekkere wijnen gemaakt die ook gastronomisch zeer breed inzetbaar zijn.  

 

Er worden wereldwijd veel wijnen gemaakt en het is onmogelijk om deze allemaal te gebruiken. Ik gaf proeverijen waarbij ik wijnen liet proeven uit verschillende landen. Maar …. ik heb gemerkt dat ik van het vertellen ( en laten proeven ) van port erg enthousiast wordt. En dat is leuk.

 

Om in de zomer bezig te zijn met wijn, ben ik me gaan specialiseren in wijnen uit de Portugese Douro-streek. Hetzelfde schitterende gebied als waar port vandaan komt.

 

Door ervaring kan ik een mooie selectie port en Portugese wijnen aanbieden. Voor elke smaak, moment of gelegenheid.