Quinta Vale Dona Maria

port: Quinta Vale dona Maria.

wijn: Quinta Vale Dona Maria en Rufo.

De familie van Cristiano van Zeller is sinds 1620 al in de Douro Vallei om unieke wijnen en Ports te produceren. De visie van Cristiano is om met individuele druivensoorten van oude wijnstokken klassieke Douro Valley-wijnen te produceren.

 

De Quinta is gelegen in het hart van de Douro-regio, langs de Rio Torto Vallei. Hier hebben ze 45 hectaren wijnstokken met 41 verschillende druivensoorten geplant. Op een ligging van zuid, zuidoosten, zuidwesten, oost en west op een extreem steile hellingen. De wijnstokken zijn van minimaal 12 jaar oud en andere zijn wel 110 jaar oud, de diversiteit is immens.

 

De wijnen van Quinta Vale Dona Maria weerspiegelt het authentieke Douro karakter en gaat over persoonlijkheid, opwinding, plezier, betrouwbaarheid, innovatie, mensen en leven. Hoewel Quinta Vale Dona Maria het kleinste landgoed is in de groep van de Douro Boys, zijn hun wijnen te vinden in de beste restaurants en wijnbars over de hele wereld.

 

Cristiano Van Zeller was begin jaren 80 al de directie van het porthuis Quinta do Noval; het bedrijf van zijn familie, op een jonge leeftijd van 23. Aan het eind van de jaren 80 groeide zijn interesse in rode tafelwijnen, ook omdat hij inzag dat het vasthouden aan slechts één exportproduct (Port) op de lange termijn niet voldoende zou zijn.

 

Hij was ook de wijnmaker van Quinta do Crasto, Quinta do Vallado en Quinta do Vale Dona Maria.