Caves Transmontana

Espumante: Vertice.

De geschiedenis van Caves Transmontanas begon in het jaar 1980. João Rui Carvalho Maia trouwde met een Amerikaans meisje en samen gingen ze naar Californië om de kennis van de moderne wijnen te leren. Later in de jaren 80, kwamen de Amerikanen naar Douro om de kennis en ervaring van het maken van mousserende wijnen uit te wisselen.  

 

De wijngaarden van Caves Transmontanas hebben een grondligging met verschillende hoogtes tot 550 meter boven zeeniveau. De wijngaarden van de druiven van de mousserende- en de witte wijnen bevinden zich op een hoogte van 550 meter. De druiven voor de rode wijnen bevinden zich op een lager niveau. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die groeien op leistenen bodems en granieten bodems die profiteren van het specifieke microklimaat. Want deze bodems zijn ideaal om intense aroma’s en persoonlijkheden in wijnen te verkrijgen.  

  

De selectie van de druiven voor de Verticewijnen wordt altijd streng uitgevoerd zodat de kwaliteit van de wijnen op niveau wordt gehouden. Er waren twee jaren waarin geen Vertice wijnen werden geproduceerd vanwege een gebrek in de kwaliteit van de druiven.  

 

Vertice wordt niet alleen gemaakt in een van ‘s werelds oudste wijngebieden, maar ook op basis van klassieke tradities met moderne technieken. Geen enkel andere producent in de Douro heeft het niveau van kwaliteit en waarde zoals Vertice heeft bereikt.

 

Dit blijkt ook uit de vele internationale prijzen die Vertice met hun wijnen heeft gewonnen. Maar ook uit verschillende publicaties die de wijnen zeer goed aanschrijven.